facebook

Майсторски клас на Вики Алмазиду

Григорис Симадопулос

 

Григорис Симадопулос – хармония, джаз пиано и импровизация (Гърция)

 

Учи пиано с П. Мицопулос. През 1995 г. е отличен с почетна диплома за пиано от Консерваторията в Северна Гърция при професор Симона Мехае. През 1991 г. е удостоен с диплома от Кралската музикална академия в Лондон след полагане на съответните изпити, проведени в Солун и постига най-висок резултат в Средиземноморието (170 от 200). През 1995 г. и след 5-дневен семинар в Атина, той получава стипендия от Музикалния колеж „Бъркли“, единствената, която е предоставена на пианист от Гърция през същата година. През 2013 г. е удостоен с Диплом на стипендия на Лондонския музикален колеж по джаз пиано (FLCM) от Университета в Западен Лондон.

 

 

Преподавал е класическо пиано в консерваторията в Северна Гърция. Преподавател по джаз пиано и корепетитор на всички инструменти и класове по пеене в консерваторията F.Naka. Преподавател е по пиано в Консерваторията на община град Солун и Музикалния колеж. Корепетитор в музикални класове в Драматично училище Voutsina и много други.

Работи в продължение на 30 години заедно с Вики Алмазиду във Вокалния джазов Факултет на Съвременна консерватория, Солун, Гърция.

 

 

Посещавал е семинари с Джанис Йонкер, Георгиос Хациникос, Кристин Фресиние, Рей Сантиси, дуо Ганев, Джон Хендрикс, Милчо Левиев, К. Бък, Лари Монро, Марк Халбир, Дейвид Мъри. Работи и записва с известни музиканти като: Милчо Левиев, Били Кобъм, Чико Фрийман, Крейг Бейли, Марк Халбхиър, Дейвид Мъри. Изпълнява и си сътрудничи с многобройни известни музиканти и групи в Атина, Солун и други градове.