Майсторски клас на Вики Алмазиду

Милица Гладнишка

снимка: София Вълкова

 

МИЛИЦА ГЛАДНИШКА – поп и джаз пеене и актьорско майсторство (България)

Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в отдел актьорско майсторство за куклен театър. Музиката и актьорството вървят ръка за ръка в живота ѝ.

Участва е сериалите „Етажна собственост“ и "Полицаите от края на града". 

Милица пее с най-добрите музиканти и творци в джаза и обикаля фестивалите в България и чужбина. Джаз проектите ѝ „Дивото зове“ с Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов,  „Да хвърлим операта в джаза“ и "Кино вечер с Милица Гладнишка"с „Михаил Йосифов секстет“ са едни от най-ярките събития в живота ѝ и печелят сърцата на публиката.

  Любимка на хората пред малкия екран, Милица печели второ място в шоуто „Като две капки вода“.

    През 2015 та година се ражда музикалният спектакъл „Титанично“ - пищна комбинация от комедийни монолози, музика на живо, кино, великолепни рокли и много емоции по темата „Какво правим два часа преди смъртта?“  Спектакълът разглежда човешката психика поставена в катастрофалните, смешни и музикални ситуации на кораба „Титаник“ два часа преди потъването му през погледа на джаз бандата на кораба.  Същата година излиза и спектакълът „Бягства“ в театър „Азарян“ по покана на г-н Мирослав Боршош, в който Милица участва не само като актриса, но е и композитор на музиката и атмосферите в представлението, с което си спечелва номинация „Аскеер“ 2016 г за театрална музика.

   През 2019 г. излиза новият спектакъл "Последния човек" по Джордж Оруел, в който освен, че играе главнта роля (ролята на Големия брат), Милица отново е номинирана за театрална музика в тандем с Христо Намлиев.

    Проектът "Ladies of jazz" с Камелия Тодорова, Рут Колева и Фингъртоунс е едно от музикалните събития на 2019г. Очаква се концерт в зала 1 на НДК в края на май 2020. Но, преди това премиера с Русенска опера, премиера на пиесата "На един пръст от Рая" на театър Криле и премиера на "Майсторът и Маргарита", където Милица отново ще бъде и актриса, но и композитор в тандем с Мишо Шишков.